10.10.11

DUBBELZINNIG

Nina & Simone met hun boek Dubbelzinnig: Een openhartige briefwisseling tussen twee jonge meiden.

Nina & Simone zijn 12 als ze elkaar leren kennen. Ze worden vriendinnen en schrijven naar elkaar in 'De Bijbel', om en om schrijven ze in het schrift en gooien het in de klas naar elkaar toe. Als Nina op haar 15e gaat verhuizen bestaat er nog geen email, MSN & SMS. Ze onderhouden hun vriendschap met bezoekjes en brieven.Alle brieven, er mist er geen eentje, worden bewaard in grote tassen en dozen. Ze hebben de droom om hun brieven ooit uit te geven in boekvorm. 20 jaar later is deze droom werkelijkheid geworden en mogen wij meegenieten van een uniek, waargebeurd en openhartig verslag van twee jonge meiden.Simone vist een bijzondere brief uit de stapel.  Een brief die Simone aan Nina stuurde met daar in een badschuim proefmonster. De proefmonster is open gegaan en de hele brief is hierdoor gevlekt en onleesbaar geworden. Onleesbaar, maar wel een heel mooi pareltje :-)

Simone: 'We stuurden elkaar niet zomaar brieven maar altijd enorme pakketten. Met een enorme "boink" vielen ze dan door de brievenbus'.Nina: 'Met de komst van internet is de brievenstroom opgedroogd en zijn we gaan mailen'.Het boek: Nina & Simone zijn 15 als ze door een verhuizing 150 km uit elkaar komen te wonen. In de tijd zonder email, MSN of SMS onderhouden zij hun vriendschap met bezoekjes en brieven. Als snel voltrekt zich een klein drama waardoor Nina & Simone elkaar niet meer mogen zien. Er komt een uitgebreide brievenstroom op gang waarin de meiden hun hart uitstorten over de liefde, het leven en de toekomst. Van euforie tot diepe wanhoop, Nina & Simone delen alles met elkaar.
En nu dus ook met ons :-)

3 opmerkingen:

merula zei

wauw dat is bijzonder zeg!!!

Anoniem zei

Ooooooooh, wat is dat gaaf!
Doet me meteen terugdenken aan de penvriendin die ik op mijn 12e had. Heel veel brieven geschreven, en we hebben nu (ik 50, zij 51) nog altijd contact. Via mail, of, beter nog: IRL.

Jeannette zei

Het boek is te bestellen via dubbelzinnig@hassink.nl