21.10.11

Jouw mooiste PostparelBelde jij vroeger ook met een grote zwarte bakeliet telefoon?
Moest je de telefoontikken noteren? Schreef je hele vellen vol naar vriendinnen?
Of spraken jullie casettebandjes in naar elkaar? Heb je alle briefjes van je tienertijd bewaard?  Of heb je alles weggegooid en heb je hier spijt van?

Deel JOUW verhaal met POSTPARELS

Vertel hieronder in een reactie jouw mooiste herinnering, anekdote of citaten uit brieven. De grappigste, ontroerendste en mooiste 3 inzenders ontvangen na de DDW een setje postkaarten van Postparels incl. postparel postzegels!
Dus houd Postparels in de gaten :-)

5 opmerkingen:

Helmi zei

ALLES maar dan ook ALLES bewaar ik. Van schriftjes tot oude schoolagenda's en natuurlijk dagboekjes in een belabberd Nederlands want spelling correcties bestond toen nog niet.
Heel veel succes met de DDW en misschien tot ziens.

Laura zei

Ik maakte vroeger vriendinnen verschillende boekjes waar we dan in moesten schrijven. Zo maakte ik met mijn harstvriendin toen der tijd ook een soort van clubjes die helemaal geheim waren met allerlei geheimschriften en ook zelfs eens een keer een hele ceremonie die we 's nachts buiten hebben gedaan!

Volgens mij is hiervan bijna alles wel bewaard. Als ik in dozen kijk die in de kelder staan, kom ik nog wel eens het één en ander tegen hier van!

Simone zei

Hoi Daphne,
Wat een leuke presentatie op de DDW. Mijn kaartjes zijn aangekomen :-)

Zoals ik je al vertelde is het erg herkenbaar voor mij en thuis heb ik meteen de dozen (niet op zolder maar wel hoog in een kast) erbij gepakt.

Vooral één onnozel briefje is mij erg bijgebleven, geschreven door een vriendinnetje in de eerste klas van de middelbare school. Hij werd afgepakt door een vriend van ons. Hij heeft hem altijd bewaard en als kadootje kreeg ik hem terug toen ik 15 werd.

Ik ga je volgen.

Groet Simoon

inge zei

Spijt dat ik bijna alle brieven van vroeger heb weggedaan.
Maar wat een verrassing dat ik bij het opruimen van het ouderlijk huis in de tuin en kookboeken van mijn moeder allemaal briefjes vind , die ik vroeger (vooral in de tijd dat ik zwanger was) heb geschreven. Zij heeft ze allemaal bewaard.
Echt een TIP voor iedereen : GOOI NIET ALLES ZO MAAR WEG.
Succes Daph met POSTPARELS
(het zijn echt parels voor later)

Anoniem zei

In plaats van allerlei briefje naar elkaar te schrijven op de middelbare school schoven we notitieboekjes heen en weer.
Natuurlijk was er een groter risico als je gepakt werd, want dan was meteen het hele verhaal bij de leerkracht en de klas bekend.
Maar ik heb de boekjes nu nog en het is zo leuk om die gesprekken van toen terug te lezen =)